Valmistautumista lukemattomuuteen

En ole koskaan kuunnellut äänikirjoja. Tai olen, viitisentoista vuotta sitten autossa lasten kanssa matkustaessa Harry Pottereita ja Koiramäen tarinoita. Mutta en ole käyttänyt aikaani kuuntelemalla kirjoja, vain silmilläni lukien.

Siinäpä tuleekin se jännä juttu, silmät. Olen huomenaamulla menossa silmäleikkaukseen, mikä helpoimmillaan aiheuttaa muutaman tunnin lukukiellon, pahimmillaan neljän viikon katastrofin. Nyt olen miettinyt, mikä on paras tapa hoitaa asia. En tietenkään ota kaikkien äänikirjojen ilmaista kahden viikon kuunteluaikaa kerralla, vaan aloitan yhdellä. Valintani kohdistui Storyteliin siitä syystä, että Max Mannerin kirjat ovat äänikirjoina siellä. Olen ne toki lukenut, mutta esim. Vapauttajan luin heti sen ilmestyttyä vuonna 2012. Siitä on jo aikaa, joten pieni kertaus voi olla paikallaan.

Nyt olen ladannut puhelimeeni peräti kolme äänikirjaa kuunneltavaksi, mies saa auttaa seuraavien lataamisessa, mikäli en voi käyttää silmiäni lainkaan. Ensikommentit: Oman tilin luominen ja appin lataaminen olivat helppo juttu. Seuraavaksi latasin kirjahyllyyni kolme kirjaa odottamaan. Siihen ei mennyt montakaan minuuttia. Löysin lataamani kirjat ”Kirjahyllystäni”, joten eiköhän kaikki ole valmista. Kerron lisää, kun olen päässyt testaamaan kirjoja ja saanut luvan käyttää konetta uudestaan. Tämä on siis samalla pieni ”Heippa hetkeksi” -viesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *