Saksia!

Onkohan Bazar Kustannuksen väki tajunnut, että ovat julkaisseet tänä vuonna peräti kaksi dekkaria, missä murha(t) tehdään saksilla? Oikeasti! Kuinka moni on kuullut saksia käytetyn tappoaseena elävässä elämässä?

Molemmat kirjat ovat aivan huikeita tarinoita omassa genressään! Sain ilokseni haastatella Pirkko Soinista Turun kirjamessuilla. Soininen on kirjoittanut kirjan Sakset tyynyn alla yhdessä Eppu Nuotion kanssa. Kirja on toinen osa sarjasta, missä Salome Virta tutkii taiteeseen liittyviä rikoksia. Olen yhä hyvin hämmentynyt siitä, ettei kukaan ole onnistunut tappamaan Salomea, koska hän onnistuu kaiken aikaa työntämään nenänsä sellaisiin asioihin, jotka eivät todellakaan hänelle kuulu. Kirjan tapahtumat sijoittuvat sekä toisen maailmansodan aikaan kuin nykypäivään. Salomen läheisten elämä (silloin kun hän sattuu heidät huomaamaan) kietoutuu kiehtovasti ja ehdottoman jännittävästi mukaan kertomukseen. Kyllä. Lue! Nopealukuinen, joten ehdit ilman muuta ennen joulua 🙂

Ja sitten päästiin 1950-luvulle. Jo kirjan kansi on niin koukuttava, että halusin lukea kirjan, ennen kuin tiesin, mistä kirjassa kerrotaan. Ja kuinka ollakaan, päähenkilö Hannah Lönn on aivan yhtä kiinnostunut naapureistaan kuin Nuotio & Soinisen Salome. Koska en ole elänyt 1950-lukua sen paremmin Suomessa kuin Ruotsissakaan, en pysty sanomaan, onko tarinankerronta todenmukainen. Mutta onko sillä väliä? Saksimurhaaja on pakko löytää! Siinä samalla pääset mukaan ihanan lämpimiin kesäpäiviin Ruotsissa, tutustumaan pikkukylän outoihin ja lämminhenkisiin asukkaisiin ja moniin hyviin murhaajakandidaatteihin. Tämänkin kirjan ehdit lukea hyvin ennen joulua, jos et ole menossa liian moniin joulukonsertteihin!

Kumpikaan kirjoista ei ehkä ole vuoden top-kympissä, mutta ovat ehdottomasti hyvää luettavaa silloin, kun et tiedä mitä haluat lukea etkä halua liikaa verta, raakuutta tai kamaluuksia elämääsi! Kiitos Bazar Kustannuksen, josta olen saanut nämä molemmat kirjat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *