Rakastettava harmaan alueen kulkija

Bazar-kustannus pyysi jo keväällä minua haastattelemaan Matti Lainetta Turun Kirjamessuilla. Olen haastatellut häntä kauan sitten, varmaan hänen ensimmäisestä kirjastaan, joten nyt oli sopiva hetki tavata uudestaan. Sain Tappajan vaiston heti sen ilmestyttyä – ja tajusin muutaman sivun jälkeen, että haluan lukea koko sarjan saman tien. Bazarin väki oli kiltillä tuulella ja sain kaikki kolme aiempaa kirjaa pokkareina. Yksi elokuinen viikko meni kuin siivillä Elias Vitikan elämään, menneisyyteen, perheeseen, ystäviin, vihollisiin ja odotuksiin tutustuessa.

Elias Vitikka on entinen NHL-jääkiekkoilija, jonka ura jäi hämmästyttävän lyhyeksi. Taksikuskin hommien jälkeen ura suuntautui alamaailman bisneksiin. Tässä kirjassa Elias hoitaa varastettujen luksusveneiden kauppaa, mutta kaikki ei tietenkään suju ihan kuin Strömsössä. Useat henkilöistä ovat mukana kaikissa kirjoissa, joten voi olla helpompaa lukea kirjat järjestyksessä. Kuitenkin Tappajan vaiston voi lukea myös yksittäisenä jännärinä.

Matti Laine on taitava dialogin kuljettaja ja juoni vetää hyvin. Kirjat ovat nopealukuisia – ei voi muuta kuin lukea nopeasti, koska haluaa tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu! Kirjaa/kirjoja voi lämpimästi suositella pukinkonttiin kaikille hyvin kirjoitettujen dekkareiden ystäville ja etenkin jääkiekosta kiinnostuneille. Kirjan tapahtumat ovat ajankohtaisia ja sankarit (vaikka nyt eivät lakia kovin paljoa noudatakaan) ovat mielenkiintoisia ja sympaattisia hahmoja. Eliakseen ja hänen kumppaneihinsa kannattaa tutustua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *