Lunta tulvillaan

Tutustuin Antti Tuomaisen kirjoihin pari vuotta sitten, ensimmäinen häneltä lukemani kirja oli Mies joka kuoli. Siihen ihastuneena olen lukenut useimmat hänen kirjoistaan. Viimevuotinen Palm Beach, Finland halusi olla ihanan kesäinen paikka (ja arvaattehan miten Suomessa kävi). Nyt Pikku Siperia kertoo jo nimellään, että on kylmä. Ja lunta tulvillaan! Joten kirjahan sopii loistavasti joulukalenteriin!

Hurmevaara on pikkupaikkakunta jossain lähellä itärajaa. Taivaalta putoava oletettavan arvokas meteoriitti saa kyläläiset liikkeelle ja tapahtumat pyörimään. Tuomaiselle tuttuun tyyliin henkilöhahmot ovat kiinnostavia, rakastettavia, täysin kahjoja ja juuri siksi innostavia.

Joel Huhta, Afganistanissa rauhaa turvannut pappi, on kirjan päähenkilö. Meteoriitti on niin arvokas, että sitä vapaaehtoisesti vartioimaan ryhtyneen Joelin ympärille kertyy pian sekä kotimaisia että kansainvälisiä rikollisia, joita kiinnostaisi saada aarre haltuunsa. Lumen peittämässä Hurmevaarassa tapahtuu merkillisiä. Pappi-Joelin uskokin on koetuksella. Entinen rallitähti Tarvainen, vaimo Krista ja ehkä vähän tyypilliset itärajan takaiset gangsterit ovat herkullisia hahmoja.

Tämän kirjan voi hankkia joululahjaksi mustan huumorin ja jännityksen ystäville.  Ja pappi-ystäville! Kirjan päähenkilöt, lumen määrä ja muutama huikea tarinan käänne koukuttivat. Jälleen kerran!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *